Algemene voorwaarden

Artikel 1. Verkoopovereenkomst
De verkoopovereenkomst komt tot stand tussen Ankietie en de meerderjarige opdrachtgever, op het ogenblik dat de orderbevestiging bij de opdrachtgever op het scherm verschijnt. Iedereen die een bestelling plaatst bij Ankietie, verklaart zich akkoord met deze verkoopsvoorwaarden.
Een bestelling die nog niet betaald is kan geannuleerd worden mits het geen personalisatie-artikel betreft. Annuleren kan door ons daarvan op de hoogte te brengen via email zo lang de bestelling nog niet in verwerking is / verzonden is. Er wordt een kost in rekening gebracht van 1,50 euro ter compensatie van de administratie- en transactiekosten.

Artikel 2. Verzendingsopties
2.1. Verzendkosten
De verzendkosten voor levering binnen België worden berekend op basis van het gewicht. Vanaf 5,60 euro voor leveringen in een pakketautomaat of afhaalpunt, vanaf 6,50 euro voor levering op een adres naar keuze. Verzending is gratis vanaf een bestelbedrag van €50 voor België.

Pakketautomaat / Afhaalpunt Bpost:

GewichtPrijs
0 tot 2 kilo5,60€
2 tot 5 kilo5,80€
5 tot 10 kilo6,20€
10 tot 20 kilo6,60€
20 tot 30 kilo7,10€

Levering thuis of op kantoor:

GewichtPrijs BelgiëPrijs Nederland
0 tot 2 kilo6,50€7,80€
2 tot 5 kilo7,20€8,10€
5 tot 10 kilo7,70€8,80€
10 tot 20 kilo9,30€10,00€
20 tot 30 kilo12,10€12,10€

De verzendkosten voor levering binnen Nederland vanaf 7,80 euro. Verzending is gratis vanaf een bestelbedrag van 75 euro voor Nederland.

Pakketten worden verzonden naar het adres opgegeven door de klant. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om de gegevens te controleren en ons per direct op de hoogte te brengen indien deze niet correct zijn. De klant is verantwoordelijk voor het controleren dat de mail van Bpost met track and trace werd ontvangen (bekijk ook de ongewenste mail / spam hiervoor en controleer of u het juiste mailadres hebt ingevoerd bij de bestelling). Deze dient uiterlijk op het einde van de volgende werkdag na het plaatsen van de bestelling ontvangen te zijn. In het geval dat de klant deze nog niet ontvangen heeft, dient de klant ons daarvan op de hoogte te brengen zodat wij per direct de benodigde informatie om het pakket te kunnen opvolgen kunnen bezorgen.

Indien de klant een onjuist / onvolledig adres opgeeft bij het plaatsen van de bestelling, en het pakket wordt retour gestuurd door de diensten van Bpost, kan de klant een nieuwe aanvraag doen om het pakket nogmaals op te sturen naar een correct adres / pakjesautomaat / afhaalpunt, mits bijbetaling van de extra verzendkosten voor de tweede aanbieding van het pakket. De betaling van de verzendkosten voor de tweede maal aanbieden van een pakketje kunnen uitsluitend per overschrijving op rekening BE83 7390 1763 6015 voldaan worden met als mededeling het nummer van de bestelling.

Dit geldt ook indien pakketten retour komen wegens het niet tijdig ophalen in de pakjesautomaat / afhaalpunt / postpunt.

Wanneer een pakket retour wordt gestuurd door de diensten van Bpost, verbindt Ankietie zich ertoe de klant hiervan te verwittigen binnen de 24u na ontvangst van het retour gezonden pakket.

Indien de klant geen tweede aanbieding wenst van het pakket, kan er een terugbetaling volgen. Hiervoor wordt evenwel een bedrag in mindering gehouden van 4,00€ ter compensatie van de administratie-, transactie- en retourkosten.


2.2. Leveringstermijn
Bestellingen die voor 12u geplaatst worden, worden dezelfde dag (maandag t.e.m. vrijdag) nog verzonden via Bpost, met uitzondering van gepersonaliseerde artikelen of grotere bestellingen. Exacte leveringstermijnen kunnen wij niet garanderen aangezien wij afhankelijk zijn van externe leveringsdiensten. Gepersonaliseerde artikelen behoeven een langere leveringstermijn (max. 10 werkdagen), deze zal altijd bij de productomschrijving vermeld staan in dit geval. Mocht de vooropgestelde leveringstermijn niet gehaald worden, dan wordt de klant daarover geïnformeerd. Het niet nakomen van de vooropgestelde leveringstermijn geeft nooit recht op een schadevergoeding.


2.3. Aansprakelijkheid bij vertraging, verlies of transportschade
2.3.1. Vertragingen tijdens het transport
De door ons vooropgestelde leveringstermijnen zijn louter indicatief. Ankietie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen opgelopen tijdens het transport.
2.3.2. Verlies
Overeenkomstig de wet “verkoop op afstand” is Ankietie als verzender verantwoordelijk voor de zending tot op het moment van de levering. Al onze zendingen zijn door ons traceerbaar. U kan ons steeds contacteren indien u de bestelling nog niet ontvangen heeft 4 dagen na de verzendbevestiging.
2.3.3. Transportschade
Voor het verzenden worden alle artikelen gecontroleerd, en we zorgen voor een degelijke verpakking. De klant verbindt zich ertoe de bestelling onmiddellijk na ontvangst te controleren en ons onmiddellijk op de hoogte te stellen van enige schade. Dit kan via email samen met een foto van het beschadigde product / verpakking. Gooi nooit de postverpakking weg voor u heeft vastgesteld dat uw bestelling in goede staat is.


Artikel 3. Betaling
3.1. Online betaalmethoden
Wij bieden de online betaling kosteloos aan. Uw betaling wordt onmiddellijk geregistreerd en wij kunnen de bestelling dan ook meteen verzenden.
3.2. Overschrijving
Wij vragen het totaalbedrag, zoals vermeld op de bestelling, binnen de tien dagen over te schrijven op onze rekening met vermelding van het ordernummer.


Artikel 4 – Klachten en retourneren van aangekochte artikelen
4.1. Bent u niet tevreden over uw aankoop, dan bieden wij u de mogelijkheid ons uw bestelling, met uitzondering van gepersonaliseerde artikelen en voedingswaren, binnen een termijn van veertien kalenderdagen na ontvangst van uw bestelling terug te bezorgen. U dient ons hiervan altijd schriftelijk (via email) en vooraf op de hoogte te brengen. Het artikel dient in de originele verpakking te worden terugbezorgd, in onbeschadigde toestand en voldoende gefrankeerd, met vermelding van uw ordernummer. Retourzendingen gebeuren op risico van de verzender, in dit geval de klant. Niet aangemelde retourzendingen zullen niet worden gecrediteerd, zorg er dus zeker voor dat u ons hiervan vooraf op de hoogte heeft gebracht.
4.2. Artikelen die ons worden terugbezorgd onder de voorwaarden zoals beschreven in punt 4.1, worden binnen een termijn van tien werkdagen door ons terugbetaald. Verzendingskosten voor de retourzending zijn ten laste van de klant en worden niet terugbetaald.
4.3. Wij behouden ons het recht om retourzendingen te weigeren bij het vermoeden van schade of gebruiks-slijtage aangebracht door schuld anders dan Ankietie of de leverancier van het artikel.
4.4. Voor het verzenden worden alle artikelen gecontroleerd, en we zorgen voor een degelijke verpakking. De klant verbindt zich ertoe de bestelling onmiddellijk na ontvangst te controleren en ons onmiddellijk op de hoogte te stellen van enige schade. Dit kan via email samen met een foto van het beschadigde product / verpakking. Gooi nooit de postverpakking weg voor u heeft vastgesteld dat uw bestelling in goede staat is.

Artikel 5 – Artikelprijzen en -informatie
Al onze prijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendingskosten en uitgedrukt in Euro. Wij proberen onze artikelbeschrijvingen zo duidelijk en correct mogelijk te omschrijven. Informatie aangaande deze artikelen zoals afmetingen en gewichten, betreffen altijd een indicatie. Kleuren op foto kunnen afwijken van de echte kleuren. Bijkomende informatie kan vrijblijvend aangevraagd worden per email.

Artikel 6 – Aansprakelijkheid
De eindaansprakelijkheid voor al onze artikelen berust bij de fabrikant. Bij eventuele problemen met een artikel vragen wij u ons te contacteren, wij nemen vervolgens contact op met de fabrikant en zorgen voor een oplossing.


Artikel 7 – Eigendomsrecht
Ankietie blijft volledig eigenaar van een verkocht artikel tot het moment waarop de koopprijs volledig is voldaan.

Artikel 8 – Toepasselijk recht
Op alle overeenkomsten tussen Ankietie en de opdrachtgever is het Belgisch recht van toepassing.